4 Kasım 2011 Cuma

Hipnotik Yalanlar



Nedir hipnotik yalanlar?

Cevap veriyorum: Genelleme yapacak olursak gerçeğe en yakın yalanlar kategorisine giren bu tür, çok etkili ve uzman kişiler tarafından kullanılan bir dolandırıcılık metodudur. Kişi ve kuruluşlara ret edemeyecekleri hayali teklifler sunarak yüksek kazanç sağlamanın mümkünlüğünü iddiadan bir adım öteye geçerek gerçekliğini ispatlama teorileri üzerinde hemfikir kılınması başlangıç oluşturur.  

Genel olarak yüksek pof poflamayla ve kişilerin egolarının şişirilmesi ile kaybedilen para, mal, zaman, duygu, düşünce… gibi her türlü kayıplar kaybedildiğinde kişi bir dolandırıcılığa uğradığını anlamaz. Egosunun getirildiği o yükseklikten aşağıya düşmesi zarar gören için bir kazanımdan öte ders alınması gereken bir olay olarak anımsatılır ve çıkarılan sonuçlarla nasıl kazanılacağının metodu belirlenmiş gibi gösterilerek geride kalan kazanımların bu iş üzerinde yatırılması sağlanarak edilen zararın kapatılıp kâr edileceği yine bir teoriye bağlanır. Bu şekilde sıfır noktası görülene kadar aynı yalan ile hipnoz edilmişçesine kurbanların sömürülmesine hipnotik yalanlar denir.

Nerelerde ve kimler tarafından kullanılır?

Cevap veriyorum: Ticari olaylar dışında kumar ve bağımlılık yaratan bütün maddelerle birlikte kirli işler denen bütün olaylarda genelde maddesel kazanç elde etmek için kullanılsa da işin uzmanları tarafından histeriksel bütün olaylarda da kullanılması mümkün ve olanaklıdır. Bu histeriksel olaylar genelde aile ilişkilerinde sıklıkla görülmesine rağmen bir farklılık içerir. Kayıp-a uğrayan birey aslında olayın farkında olup ikinci ve üçüncü ve hatta dört ve ondan sonraki şansları vermesi, aslında kaybından daha büyük kayıplara uğrayacağını düşünmesinden bu yalanın farkında değilmiş gibi davranmasından ibarettir. Bu yüzden hipnotik yalanlar sınıfına girmemeli düşüncesi hakimdir yalan otoritelerinin söylemlerinde. Bahsi konu edilen histeriksel olaylar; x adlı kişinin asla bilinen olayı yapmayacağına ikna ve olayın bir yalandan ibaret olduğu yani bilinen eylemi gerçekleştirdiği ortaya çıktığında affedilip yeniden aynı suçu işlediğinde; bir defa yaptı, akıllandı, kesinlikle artık yapmaz denilmesini sağlamak ve bundan sonraki gerçeğin yüzleşiminde bağımlıkla özdeştirilip huyluyu huyundan vazgeçirme teşebbüslerini içerir ve her teşebbüste bir daha yapmayacak güveni kazandırılmış olmalıdır. .

Amaç ya da hedef nedir?

Cevap veriyorum: Amaç ve hedef az önce de cümle aralarında belirttiğim gibi bir combo yalan zincirinin uygulanmasına olanak sağlamaktır. Bu sayede çıkar elde edilen kişinin elindeki veya elindekiler tükenene kadar sorunsuzca sömürülmesi sağlanarak parazitsel bir yaşam sürme hedeflenir.

Süresi ve kullanım sözleşmesi varmıdır?

Cevap veriyorum: Evet, bu yalan metodunda diğerlerine göre bir kullanım süresi vardır. Yalan ile elde edileceklerin tükenmesi ile sona erer ve zarara uğrayan ile zarara uğratanın ortak görüşü ile bu sözleşme sona erdirilir.

Sloganları ve bir matematiksel denklemleri varmıdır?

Cevap veriyorum: [slogan] Next, Next, Next , On Error Resume Next(Durmak yok, yola devam diye Türkçeye çevrilebilir[yalan])

[denklem]
Hata <= Başarı
Başarı = Bol Kazanç
Bol Kazanç = ( Kalite X Lüks Yaşam + Mantık ) / Mantık
0=0

Hayatınızda hiç yalan söylediniz mi? Söylediyseniz nedir?

Cevap veriyorum: Yalanın kötü bir şey olduğunun farkında olan birisi olarak mümkün olduğunca hayatımdan uzak tutmaya uğraşsam da ileride işleyeceğimiz masum yalanlardan, beyaz yalanlardan ve az biraz da pembe yalanlardan zaman zaman tedavüle sürdüğüm oldu. Fakat yalanın her şekli kötü bir şeydir. O yüzden hem alınan bünyeye, hem de veren bünyeye zararlı etkileri olduğundan kullanımı bağımlılık yaratabileceğinden kesinlikle önermiyoruz.

Şimdi ufak bir ara. Reklamlardan sonra yeniden karşınızdayız.

Reklamlar; Yalansız bir hayat için "Külliyen Yalan" kullanınız. Hem etkili, hem de çok ucuz. Bilgi için en yakın arkadaşınıza başvurunuz.(fısıltı gazetesi yayın irtibat bürosu)

Özlü Sözler
·         Yalanın bini etmez bi para[yalan]
·         Her kim; Yalandan yalana fark yok, derse:  kuyruğu kopmuş yalancıdır.

Küçük bir Şiirimsi

Mevsimlik işçiler çalıştırıyorum
Kazma! Kürek yüreğimde
Ne de çok taş çıkıyor kaya kaya

Kış soğuk, üşüyorum
Bir kazmada ben vuruyorum
Lâkin, bulunamadı hâlâ kömür karası gözlerin

Hangi masalcının uyduruk hikâyesinde kaybetmiştim seni?
Oysa,
Sen kırmızı çiğdemdin, baharımın habercisi
Yol sarı sonbahar, kar-a teslim

……….

Yük yükledim yüküme
Omuz ezilse de eğilmedi baş
Bir ayağım kırık kalbime eş
Sus! Ve dinle!
Her yalandan sonra atan kalbin sesini


Klasik Not: ustalığım tartışmalı olup bilim-e kapalıdır. Araştırma ve analiz sonuçları baştan geçersiz olup bu tür yaklaşımlarla imla hatalarıma laftan söz söyleme sanatı kullanarak icraata geçmeden önce; ilkokul dâhil olmak üzere, orta öğretim ve yüksek öğretim seviyelerimdeki bütün edebi ve dil bilgisi öğrettiğini düşünen öğretmenlerimin işlerini iyi yapıp yapmadıkları kontrol ve gözden geçirilerek sonuca bağlanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder